You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

DUO voor betonmuur in spoorwegberm, Mery (Esneux)

M. Cakir is zaakvoerder van SAD uit Malonne. Hij zette PERI DUO onlangs voor het eerst in op Belgische bodem voor een bekistingsproject in opdracht van de Belgische Spoorwegen. M. Cakir: “Waarom ik voor PERI DUO koos? De spoorberm waarlangs we een afscheidingswand moesten optrekken, was bijzonder smal. Een kraan konden we daardoor niet inzetten en dus moesten alle panelen handmatig ter plaatse gebracht en gemonteerd worden.”

“PERI DUO is ultralicht en dat betekende al een grote troef. De uitvoeringstermijnen voor dit project waren erg scherp en dus zochten we een systeem waarmee bekisten en ontkisten zo snel mogelijk kon gebeuren. Bij PERI DUO vormen plaat en wand één geheel, er zijn heel wat minder verschillende onderdelen dan bij een traditionele bekisting en het systeem is bijzonder intuïtief waardoor het heel handig en snel werkt.”

“Resultaat: dankzij PERI DUO waren we nagenoeg 2 keer zo snel klaar als met een traditioneel systeem. Een perfect egaal afgewerkt betonoppervlak was nog een voorwaarde. Ook die verwachting loste PERI DUO voor de volle 100% in.”