You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Wat is DUO?

PERI DUO is een innovatief bekistingssysteem uit Polytech. Deze universele bekisting wordt gekenmerkt door zijn bijzonder lage gewicht en eenvoudig gebruik. Zo snel en makkelijk ging bekisten nog nooit.

Naar de productvoordelen

Naar het productoverzicht

3-in-1 totaalconcept

Een totaal nieuwe wending in het gebruik van bekisting. Met een uiterst klein aantal verschillende systeemonderdelen bekist je efficiënt verscheidene soorten wanden, kolommen én vloeren. Uiteraard zijn andere varianten zoals fundamenten of enkelzijdige bekisting ook mogelijk met DUO.

1. Wanden

2. Kolommen

3. Vloeren

Onderdelen van het basispakket

De basis voor het maken van de allerlei types wanden, kolommen en vloeren zijn de DUO panelen en de DUO verbinders.

DUO panelen

De panelen bestaan in 6 verschillende breedtes. De hoogte is beschikbaar in 135 cm of 60 cm.

DUO verbinders

De rode DUO verbinders lijken op en werken zoals een deurkruk. Je verankert hiermee de panelen met een handige klik- en draaiverbinding, zonder extra gereedschap. Het ontwerp en de bijpassende vorm van de openingen in de panelen laten slechts één montagemogelijkheid toe.

Uitbreidingen op het basispakket, afhankelijk van je project

Hieronder vind je enkele voorbeelden van extra onderdelen die je zou kunnen nodig hebben bij zeer specifieke projecten.

Wanden

Je wilt een wand bekisten tot 45 cm, daarvoor heb je volgende extra onderdelen nodig:  schoren, veiligheidsconsole, wartelmateriaal.

Vloeren

Je wilt een vloer bekisten tot een dikte van 30 cm, daarvoor heb je volgende extra onderdelen nodig: schoren, wartelmateriaal, wandhouders, leuningen, schoorkoppen.

Kolommen

Je wilt een kolom bekisten van minimum 15 cm tot max. 55 cm, daarvoor heb je volgende extra onderdelen nodig:  schoren, veiligheidsconsole, wartelmateriaal, driekantslijst, hoekverbinders en -ankers.

Maatwerk

Denk je zelf aan een specifieke toepassing? Vraag aan onze specialisten met welke extra onderdelen je rekening moet houden.

Test je het graag eerst uit?

Dat kan. Vraag het testpakket aan en geniet van een gratis DUO testperiode voor je eigen project.

DUO lichtgewicht bekisting: tweeledige innovatie

1. Het materiaal

DUO panelen, beplating en DUO accessoires zijn vervaardigd uit Polytech. Dit is een ultralichte en toch ijzersterke, duurzame kunststof op basis van op polymeer gebaseerd composietmateriaal. Polytech zet niet uit, krimpt niet, is druk en roestbestendig en reageert niet met betonresidu’s. Het moet dus nauwelijks schoongemaakt worden. Doe je 30 tot 50 bekistingen met een traditionele bekistingsplaat, dan doe je met Polytech tot wel 80 bekistingen.

2. Het concept

De innovatie in flexibel bekisten: een bekistingswand en plaat die één systeem vormen. De systeemonderdelen werden ontworpen met de hoogst mogelijke uniformiteit waardoor in vergelijking met traditionele systemen het aantal verschillende componenten en accessoires nagenoeg met de helft teruggeschroefd werd. Daarenboven verankeren de bekistingswanden met handige klik en draaiverbindingen; extra gereedschap is dus niet vereist. De bekistingsplaten haal je met een eenvoudige schroefbeweging van de wand. Zo vervang je een bekistingsplaat in een handomdraai.

 
Test u het graag eerst uit?
 
Dat kan. Vraag het testpakket aan en geniet van een gratis DUO testperiode voor uw eigen project.

Met PERI DUO kan iedereen zelf makkelijk een betonconstructie maken

Vragen of twijfels? Bel gerust!

Tim De Schryver
GSM: +32 (0) 494 36 37 91
Mail: tim.deschryver@peri.be

 

Tim De Schryver Commercieel adviseur DUO Benelux PERI BENELUX